Finsk kyrkoherde anmäld för hets

Publicerad 2011-04-08

Minoritetsombudsmannen i Finland, Eva Biaudet, polisanmäler Juha Molari, kyrkoherde i Pojo finska församling. Biaudet vill att polisen utreder om Molari gjort sig skyldig till hets mot folkgrupp.

I sin anmälan hänvisar Biaudet till två texter på Molaris finskspråkiga blogg. Där skriver Molari att tjetjener och andra flyktingar från kaukasien som kommer till Finland är lierade med terrorister.

Minoritetsombudsmannen menar att kyrkoherden nedvärderar en viss folkgrupp med sina texter, skriver svenska Yle.

Juha Molari skriver på sin blogg att han inte gjort sig skyldig till hets mot folkgrupp.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro