Fjordman manade till utrensning av motståndare

Publicerad 2011-12-07

Den antimuslimska bloggaren Fjordman som hyllats av Anders Breivik, har flera gånger sagt att han tar avstånd från våld. Men på den antimuslimska sajten "Gates of Vienna" skriver Fjordman att de som förespråkar mångkultur måste försvinna för att civilisationen ska kunna bli hel igen.

Samtidigt som debatten om Breivik ska bedömas som psykiskt sjuk eller inte, fortsätter det att komma fram fakta om vart terroristen fick sina idéer ifrån. Breiviks tankar om att upprätta ett reservat för att bevara de norska generna var inte bara hans egna tankar. Bloggaren Peder Jensen, även kallad Fjordman, citerades och hyllades flitigt i Breivik manifest, rapporterar Vepsen.org

Den 2 maj i år, knappt en månad innan terrordåden i Oslo skrev Fjordman på sajten Gates of Vienna om ett reservat som ska bevara den europeiska civilisationen.

"Erfarenheten säger oss att om två eller flera olika befolkningar bor i samma land, kommer det sluta i en blandning. I kombination innebär detta att det enda sättet för den europeiska civilisationen ska kunna blomstra på lång sikt, är om vi har stora områden som är speciellt reserverat för folk i majoritet av en demografisk europeisk härstamning. I de fall detta har gått förlorat måste det återställas. Idéer är viktiga, men kultur är genetiskt."

Fjordman som hävdar att han tar avstånd från våld, skriver i samma inlägg.

"Vi måste se till att de som kämpar för den giftiga idén om mångkultur och massinvandring av främmande stammar försvinner med den. Om det händer kan vi ge våra efterkommande en ny start och lägga grunden för en ny renässans, där den europeiska civilisationen återigen kan blomstra."

Efter Breiviks terrorattentat har Peder Jensen gått under jorden. Han anser sig vara förföljd och har startat en pengainsamling bland sina anhängare för att kunna starta ett nytt liv.
Sonja Anshelm

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA