Flicka åtalas för rasistisk misshandel

Publicerad 2011-05-19

En 17-årig flicka från Västra Götaland har åtalats misstänkt för att ha skrikit rasistiska förolämpningar samtidigt som hon slog två jämnåriga pojkar.

Enligt åklagaren ska flickan ha ropat "blattejävlar" och "sieg heil" samtidigt som hon angrep pojkarna. En av pojkarna blev knäad i skrevet och slagen i ansiktet. Den andra fick en spark på låret.

Händelsen ägde rum den 20 mars förra året.

Flickan ska genom sina uttalanden ha utryckt "missaktning för folkgrupp med anspelning på etniskt ursprung", skriver åklagaren i sin stämningsansökan. Flera personer blev vittnen till händelsen. Brottsrubriceringen är misshandel och hets mot folkgrupp.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro