Flyktingungdom misshandlad i Sveg

Publicerad 2011-05-31

Gärningsmannen sa att han betalat för flyktingungdomens jacka. Sen inleddes en brutal misshandel. Enligt tidningen Östersunds Posten rör det sig om ett hatbrott.

Maria Larsson vid polisen i Östersund säger till Expo att de inte har kunnat genomföra några regelrätta förhör med brottsoffret eftersom de inte haft tillgång till någon tolk.

– Mannen har blivit kastad mot några tunnor. Han har fått ett svullet knä och blånader på skuldror och kring midjan, säger polisen Maria Larsson till Expo.

När Expo pratar med Larsson säger hon att ärendet är registrerat och att en åklagare ska granska det närmare. Brottet är rubricerat som misshandel.

Tidningen Östersunds Posten har tidigare rapporterat om fallet. De skriver på nätet att gärningsmannen börjat provocera sitt offer genom att säga att han betalat hans kläder. Sen försökte gärningsmannen ta offrets jacka innan han inledde misshandeln.

– Den misshandlade mannen uppfattar att han angreps på grund av sin etnicitet, vi ska titta närmare på det, säger Maria Larsson.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Samma urgamla antisemitism i botten

Kommentar. Oavsett att olika gruppers och individers drivkrafter kan variera, så ligger den urgamla antisemitismen i botten på allt generaliserat hat mot judar som grupp.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA