Flyktingungdom misshandlad i Sveg

Publicerad 2011-05-31

Gärningsmannen sa att han betalat för flyktingungdomens jacka. Sen inleddes en brutal misshandel. Enligt tidningen Östersunds Posten rör det sig om ett hatbrott.

Maria Larsson vid polisen i Östersund säger till Expo att de inte har kunnat genomföra några regelrätta förhör med brottsoffret eftersom de inte haft tillgång till någon tolk.

– Mannen har blivit kastad mot några tunnor. Han har fått ett svullet knä och blånader på skuldror och kring midjan, säger polisen Maria Larsson till Expo.

När Expo pratar med Larsson säger hon att ärendet är registrerat och att en åklagare ska granska det närmare. Brottet är rubricerat som misshandel.

Tidningen Östersunds Posten har tidigare rapporterat om fallet. De skriver på nätet att gärningsmannen börjat provocera sitt offer genom att säga att han betalat hans kläder. Sen försökte gärningsmannen ta offrets jacka innan han inledde misshandeln.

– Den misshandlade mannen uppfattar att han angreps på grund av sin etnicitet, vi ska titta närmare på det, säger Maria Larsson.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro