Folkpartist: De fick smaka på sin egen medicin

Publicerad 2011-05-26

Det "är inte mer än rätt åt dem att få smaka på sin egen medicin!" skriver folkpartisten Alexandra Birk på Tidskriften Expos Facebooksida.

Diskussionen om polisens uteblivna ingripande vid Vänsterpartiets manifestation mot utförsäljningen av hyresrätter pågår för fullt på Tidskriften Expos Facebook-sida.

En av dem som skrivit inlägg är folkpartisten Alexandra Birk, ersättare i demokrati och mångfaldsberedningen i Huddinge kommun samt ordförande i Stuvsta demokratiforum:

"I vanliga fall är det ju vänstern som står för olagliga våldsamma motdemonstrationer - det är inte mer än rätt åt dem att få smaka på sin egen medicin!"

När Expo ringer upp Alexandra Birk säger hon att det inte var meningen att hennes inlägg skulle spridas utanför Facebook. Samtidigt säger hon att hon står bakom det hon skrev.

– Jag är så trött på att man inte får genomföra pro-israeliska demonstrationer utan att bli angripen av vänstern. Man måste ha beskydd, hela tiden av polis och säkerhetsvakter. Bara för att vänstern hela tiden går på dem.

Vad menar du med det du skrev?

– Det är rätt åt vänstern att de får smaka på sin egen medicin, det var så jag menade.

Det här är organiserade nazister som vill störta demokratin som har gett sig på folkvalda Vänsterpartister och aktivister från Ung vänster. Tycker du att det är bra att nazisterna har gett sig på dem?

– Det är ett sånt hyckleri. Varför kritiserar alla sånt här när det gäller vänstern? När man vill manifestera för andra frågor då får vänstern gå ut hela tiden med olagliga demonstrationer. Nu ska de manifestera nere i Karlskrona, då är det okej att hålla på.

Vad tycker du om politiskt våld?

– Jag tycker inte det är okej att man hotar politiker, men att man reagerar så fort man gör något mot vänstern, det är dubbelmoral.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA