Folkpartist: De fick smaka på sin egen medicin

Publicerad 2011-05-26

Det "är inte mer än rätt åt dem att få smaka på sin egen medicin!" skriver folkpartisten Alexandra Birk på Tidskriften Expos Facebooksida.

Diskussionen om polisens uteblivna ingripande vid Vänsterpartiets manifestation mot utförsäljningen av hyresrätter pågår för fullt på Tidskriften Expos Facebook-sida.

En av dem som skrivit inlägg är folkpartisten Alexandra Birk, ersättare i demokrati och mångfaldsberedningen i Huddinge kommun samt ordförande i Stuvsta demokratiforum:

"I vanliga fall är det ju vänstern som står för olagliga våldsamma motdemonstrationer - det är inte mer än rätt åt dem att få smaka på sin egen medicin!"

När Expo ringer upp Alexandra Birk säger hon att det inte var meningen att hennes inlägg skulle spridas utanför Facebook. Samtidigt säger hon att hon står bakom det hon skrev.

– Jag är så trött på att man inte får genomföra pro-israeliska demonstrationer utan att bli angripen av vänstern. Man måste ha beskydd, hela tiden av polis och säkerhetsvakter. Bara för att vänstern hela tiden går på dem.

Vad menar du med det du skrev?

– Det är rätt åt vänstern att de får smaka på sin egen medicin, det var så jag menade.

Det här är organiserade nazister som vill störta demokratin som har gett sig på folkvalda Vänsterpartister och aktivister från Ung vänster. Tycker du att det är bra att nazisterna har gett sig på dem?

– Det är ett sånt hyckleri. Varför kritiserar alla sånt här när det gäller vänstern? När man vill manifestera för andra frågor då får vänstern gå ut hela tiden med olagliga demonstrationer. Nu ska de manifestera nere i Karlskrona, då är det okej att hålla på.

Vad tycker du om politiskt våld?

– Jag tycker inte det är okej att man hotar politiker, men att man reagerar så fort man gör något mot vänstern, det är dubbelmoral.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro