Före detta SD-politiker anmäls för förskingring

Publicerad 2011-10-31

Sverigedemokraternas före detta viceordförande i Jämtland-Härjedalens distrikt, Mikael Säbom, anklagas för att ha förskingrat pengar från partiet.

Länets ordförande för Sverigedemokraterna Ronny Karlsson säger till Länstidningen att de anser att Säbom förskingrat runt 10 000 kronor av partistödet. Han uppger att de kommer att polisanmäla händelsen.

– Det har kommit fram efter att vi fått kontoutdrag för det senaste kvartalet från banken i Strömsund, säger Ronny Karlsson till tidningen.

Mikael Säbom slår ifrån sig anklagelserna.

– Jag har använt partiets kort men inte mer än jag haft belägg för, säger han till Länstidningen.

Säbom menar även att han diskuterat det tidigare med Sverigedemokraternas förening i Strömsund och att han inte tagit ut mer än det han tidigare lagt ut för partiet.

– Kanske kan det här vara en form av hämnd för att jag lämnade partiet säger Säbom.

Det var i augusti som Säbom lämnade Sverigedemokraterna och blev politisk vilde i Strömsunds kommunfullmäktige.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro