Fortsatta mordbrandsförsök mot Berlins moskéer

Publicerad 2011-01-11

Tysk polis utreder en misstänkt mordbrand efter att en man sett lågor slå ut från en moské i centrala Berlin i helgen. Det är det sjätte fallet på lika många månader, skriver The local.

Enligt polisen lämnades ett meddelande i närheten av moskén i samband med mordbranden, men myndigheten vill inte berätta vad det innehöll. Det var tidigt på lördagsmorgonen som någon tände eld på dörren till lokalen. Branden hann inte sprida sig. Polisen kunde själva stoppa branden med hjälp av en brandsläckare.

The Local skriver att polisen nu utreder mordbranden för att hitta ett samband mellan den och de tidigare fallen. En moské i Berlin har utsatts för tre mordbränder sen juni medan två andra muslimska lokaler utsattes i november respektive december förra året. Ingen människa ska ha skadats i samband med mordbränderna.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA