Fortsatta mordbrandsförsök mot Berlins moskéer

Publicerad 2011-01-11

Tysk polis utreder en misstänkt mordbrand efter att en man sett lågor slå ut från en moské i centrala Berlin i helgen. Det är det sjätte fallet på lika många månader, skriver The local.

Enligt polisen lämnades ett meddelande i närheten av moskén i samband med mordbranden, men myndigheten vill inte berätta vad det innehöll. Det var tidigt på lördagsmorgonen som någon tände eld på dörren till lokalen. Branden hann inte sprida sig. Polisen kunde själva stoppa branden med hjälp av en brandsläckare.

The Local skriver att polisen nu utreder mordbranden för att hitta ett samband mellan den och de tidigare fallen. En moské i Berlin har utsatts för tre mordbränder sen juni medan två andra muslimska lokaler utsattes i november respektive december förra året. Ingen människa ska ha skadats i samband med mordbränderna.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro