Förundersökning mot sportchefen hos Luleå hockey

Publicerad 2011-04-06

Åklagare inleder en förundersökning mot Lars Bergström, sportchef vid Luleå hockeyklubb. Han misstänks för hets mot folkgrupp efter att vittnen uppgett att de hört honom skrika "negersvin" på en match.

Åklagare Stina Westman säger att hon har inlett en förundersökning mot Bergström:

- Nästa steg nu är att polisen ska försöka höra de personer som kan tänkas veta mer, säger åklagaren Stina Westman till TT.

Lars Bergström meddelar i ett pressmeddelande att han "ser fram emot resultatet av förundersökningen" eftersom han anser sig själv oskyldig.

"Jag är mycket illa berörd av hela den här historien och ämnar inte lämna någon ytterligare kommentar i ärendet förrän förundersökningen är avklarad", skriver han vidare.

Det var under Luleås första semifinal mot Skellefteå som Bergström uppges ha skrikit "negersvin" till en av Skellefteås spelare. Personer som satt i närheten av Bergström anmälde honom till polisen.

I ett pressmeddelande som skickades ut i samband med att händelsen uppdagades i slutet av mars tar Luleå Hockeyförening avstånd "från alla typer av våldshandlingar och rasism i och kring våra arenor."
Johannes Jakobsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA