Förundersökning om valstugehot avslutas

Publicerad 2011-01-14

Åklagaren lägger ner förundersökningen mot den före detta sverigedemokratiske politikern som hotade bränna ner valstugor i Norrköping under valrörelsen.

Det är tidningen Folkbladet som skriver att förundersökningen mot mannen läggs ner med hänvisning till reglerna för åtalsunderlåtelse.

I hotet, som via mejl skickades till toppolitiker inom samtliga partier förutom SD, skrev mannen att han skulle bränna ner alla valstugor i Norrköping om någon brände när sverigedemokraternas stuga.

Enligt tidningen framgick det vid tillfället att mannen inte var i psykisk balans när han skicka hotbrevet.

Sverigedemokraterna tog avstånd från hoten och meddelade i samband med händelsen att mannen skulle uteslutas från partiet.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA