Förundersökning om valstugehot avslutas

Publicerad 2011-01-14

Åklagaren lägger ner förundersökningen mot den före detta sverigedemokratiske politikern som hotade bränna ner valstugor i Norrköping under valrörelsen.

Det är tidningen Folkbladet som skriver att förundersökningen mot mannen läggs ner med hänvisning till reglerna för åtalsunderlåtelse.

I hotet, som via mejl skickades till toppolitiker inom samtliga partier förutom SD, skrev mannen att han skulle bränna ner alla valstugor i Norrköping om någon brände när sverigedemokraternas stuga.

Enligt tidningen framgick det vid tillfället att mannen inte var i psykisk balans när han skicka hotbrevet.

Sverigedemokraterna tog avstånd från hoten och meddelade i samband med händelsen att mannen skulle uteslutas från partiet.
Expo

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro