Förundersökningar mot SD-politiker nedlagda

Publicerad 2011-11-08

En förundersökning mot Sverigedemokraternas ordförande i Borås Pontuz Fritzson och vice ordförande Krister Maconi har lagts ner.

I slutet av augusti polisanmäldes Pontus Fritzson och Krister Maconi av sex partivänner, varav fyra satt i Borås kommunfullmäktige. De menade att 60 000 kronor i bidragspengar stulits och Fritzson och Maconi misstänktes för förskingring och trolöshet mot huvudman.

En förundersökning inleddes och även en mot styrelseledamoten Dennis Fernholm som misstänktes för övergrepp i rättssak men brott kunde inte styrkas.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro