Fotbollspresident uttalade sig nedsättande om judar

Publicerad 2011-11-10

Presidenten för den italienska fotbollsklubben Palermo, Maurizio Zamparini, kritiseras för antisemitism efter att talat om "judiska advokater".

Turerna kring försäljningen av fotbollsstjärnan Javier Pastore från Palermo till den franska klubben PSG i somras gjorde Zamparini upprörd. Han är kritisk till hur Pastores agent, Marcelo Simonian, hanterade affären och har polisanmälde honom för utpressning.

"Liknande saker händer i Amerika där det finns advokater som till största delen är judar och som väntar på sina framtida kunder utanför domstolar och sjukhus och erbjuder gratis rådgivning, och som sedan visar sig har jättehöga provisioner, ibland 50 procent.", sa Zamparini i en TV-intervju rapporterar Eurosport.se.

Anspelningen på den antisemitiska föreställningen om att judar är giriga och saknar moral fick ordföranden i det judiska idrottsförbundet Maccabi Vittorio Pavoncello att reagera. Han skickade ett protestbrev till det italienska fotbollsförbundet och ligaförbundet i vilket han kräver att de ska agera.

"Man kan nästan inte kommentera det. Vi blir upprörda över sånger från klackarna, det är inte acceptabelt att sådana här ord kommer från en licensierad person, dessutom ordförande för ett lag i Serie A."sa han till Repubblica, rapporterar Eurosport.se
Daniel Vergara

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro