Fotbollsstjärna stängs av efter rasism

Publicerad 2011-12-21

Fotbollsstjärnan i Liverpool Luis Suarez stängs av åtta matcher och döms till böter efter att han vid flera tillfällen kallat en motståndare för "negro".

Det engelska fotbollsförbundet FA startade en utredning mot Suarez den 15 oktober efter en match på Liverpools hemmaarena Anfield då laget mötte Manchester United. Under matchen kallade Suarez Manchester Uniteds spelare Patrice Evra "Negro" flera gånger.

Liverpool har hela tiden gett sin spelare sitt stöd och tränaren Kenny Daglish har kallat utredningen för ett skämt. Suarez uppger att han aldrig menat något rasistiskt med tillmälena mot Evra.

Suarez stängs av åtta matcher och bötfälls med 40 000 pund av FA eftersom de anser att han har gjort sig skyldig till rasism. Liverpool har två veckor på sig att överklaga beslutet och under den perioden får Suarez fortsätta att spela.
Daniel Vergara

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro