Fotbollsstjärna stängs av efter rasism

Publicerad 2011-12-21

Fotbollsstjärnan i Liverpool Luis Suarez stängs av åtta matcher och döms till böter efter att han vid flera tillfällen kallat en motståndare för "negro".

Det engelska fotbollsförbundet FA startade en utredning mot Suarez den 15 oktober efter en match på Liverpools hemmaarena Anfield då laget mötte Manchester United. Under matchen kallade Suarez Manchester Uniteds spelare Patrice Evra "Negro" flera gånger.

Liverpool har hela tiden gett sin spelare sitt stöd och tränaren Kenny Daglish har kallat utredningen för ett skämt. Suarez uppger att han aldrig menat något rasistiskt med tillmälena mot Evra.

Suarez stängs av åtta matcher och bötfälls med 40 000 pund av FA eftersom de anser att han har gjort sig skyldig till rasism. Liverpool har två veckor på sig att överklaga beslutet och under den perioden får Suarez fortsätta att spela.
Daniel Vergara

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA