Främlingsfientliga brott ökar i Österrike

Publicerad 2011-09-30

Antalet främlingsfientliga brott ökar i Österrike. Det visar uppgifter som det federala inrikesministeriet presenterade på tisdagen.

Totalt registrerade polis och åklagare 580 lagöverträdelser med främlingsfientliga, högerextrema, islamofobiska eller antisemitiska motiv under förra året. Det är en ökning med 28 procent i jämförelse med föregående år. Närmare hälften av de registrerade brotten uppklarades, vilken var en ökning med fyra procent, rapporterar Austrian Times.

Samtidigt visar statistiken att nivån på den totala brottsligheten i landet var den lägsta på tio år.
Anders Dalsbro

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro