Främlingsfientliga brott ökar i Österrike

Publicerad 2011-09-30

Antalet främlingsfientliga brott ökar i Österrike. Det visar uppgifter som det federala inrikesministeriet presenterade på tisdagen.

Totalt registrerade polis och åklagare 580 lagöverträdelser med främlingsfientliga, högerextrema, islamofobiska eller antisemitiska motiv under förra året. Det är en ökning med 28 procent i jämförelse med föregående år. Närmare hälften av de registrerade brotten uppklarades, vilken var en ökning med fyra procent, rapporterar Austrian Times.

Samtidigt visar statistiken att nivån på den totala brottsligheten i landet var den lägsta på tio år.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Samma urgamla antisemitism i botten

Kommentar. Oavsett att olika gruppers och individers drivkrafter kan variera, så ligger den urgamla antisemitismen i botten på allt generaliserat hat mot judar som grupp.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA