Fransk journalist döms för hatbrott

Publicerad 2011-02-23

Den kontroversiella franska journalisten Érik Zemmour döms för ett uttalande om att knarklangare oftast är "svarta och araber".

Det var i fredags som en domstol i Paris dömde kolumnisten och kommentatorn Érik Zemmour för den franska motsvarigheten till hets mot folkgrupp. Domen har lett till att en debatt om yttrandefrihet, migration och rasism i det franska samhället. Zemmour beskriver sig själv som en som vågar trotsa den politiska korrektheten.

I uttalandet som Zemmour fälldes för sa han att anledningen till att svarta och araber oftare stoppas av polisen är att det är mer sannolikt att de är langare. Uttalandet gjordes i samband med att han deltog i pratshow på tv.

Érik Zemmour döms att betala skadestånd till antirasistiska organisationer.
Anders Dalsbro

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA