Frias från hot mot SD-politiker

Publicerad 2011-04-28

En 41-årig man från Klippan frias från misstankar om att ha hotat sverigedemokraterna Jens Leandersson och Christian Hendlertz Persson.

Enligt åklagaren så ska 41-åringen ha hotat Leandersson och Hendlertz Persson i oktober förra året. 41-åringen ska ha sagt att han skulle döda dem eller i alla fall utsätta dem för ett sexuellt övergrepp.

Under rättegången berättade 41-åringen att han sagt att de båda sverigedemokraterna inte hade något existensberättigande, vilket Helsingborgs tingsrätt inte tolkar som ett hot i sin dom. 41-åringen frias därför från misstankar om olaga hot.

Jens Leandersson och Christian Hendlertz Persson representerar Sverigedemokraterna i Klippans kommun. Leandersson var även fram tills nyligen ordförande för Sverigedemokraternas distrikt syd.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro