Frias från hot mot SD-politiker

Publicerad 2011-04-28

En 41-årig man från Klippan frias från misstankar om att ha hotat sverigedemokraterna Jens Leandersson och Christian Hendlertz Persson.

Enligt åklagaren så ska 41-åringen ha hotat Leandersson och Hendlertz Persson i oktober förra året. 41-åringen ska ha sagt att han skulle döda dem eller i alla fall utsätta dem för ett sexuellt övergrepp.

Under rättegången berättade 41-åringen att han sagt att de båda sverigedemokraterna inte hade något existensberättigande, vilket Helsingborgs tingsrätt inte tolkar som ett hot i sin dom. 41-åringen frias därför från misstankar om olaga hot.

Jens Leandersson och Christian Hendlertz Persson representerar Sverigedemokraterna i Klippans kommun. Leandersson var även fram tills nyligen ordförande för Sverigedemokraternas distrikt syd.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA