Frias från hotmisstankar mot sverigedemokrat

Publicerad 2011-05-10

Polisen lägger ner förundersökningen mot socialdemokraten Mats Kolarby. Han var tidigare misstänkt för att ha hotat sverigedemokraternas pressekreterare Eric Myrin.

Det var i en hotellbar i Uddevalla i april i år som hoten skulle ha uttalats. Enligt den polisanmälan som sverigedemokraterna gjorde skulle Kolarby ha hotat att slå in näsbenet på Eric Myrin.

SD-politikern Therese Mattsson från Eskilstuna skriver på sin blogg att Myrin spelade in hoten med sin mobiltelefon.

Nu rapporterar Sveriges radio att polisen lyssnat på inspelningen. Utredarna har dock inte kunnat höra något hot och lägger därför ner förundersökningen mot Mats Kolarby.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro