Fyra häktade för utpressning mot pedofiler

Publicerad 2011-04-14

Fyra män häktades idag i Norrköpings tingsrätt misstänkta för inblandning i en stor utpressningshärva. Enligt tidningen Aftonbladet har männen gillrat fällor för pedofiler på nätet.


De fyra männen häktades på torsdagen i Norrköpings tingsrätt, på sannolika skäl misstänkta för grov utpressning. Det är den högre graden av misstanke.

De misstänkta ingår i samma familj. En 21-årig nazist, hans 27-åriga storebror, deras 49-åriga far och en ingift svärson som är 33 år gammal.

Enligt tidningen Aftonbladet har männen lockat till sig pedofiler genom att utge sig för att vara barn på internet. När pedofilerna kontaktat dem ska männen ha utpressat dem på pengar genom att hota att avslöja deras namn.

Styvsonen och 27-åringen nekar till brott medan pappan och 21-åringen erkänner sin inblandning.

21-åringen kandiderade så sent som i höstas i riksdags- och kommunvalet för nazistiska Svenskarnas parti. Även hans 27-åriga bror har varit aktiv inom vit makt-miljön.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA