Fyra häktade för utpressning mot pedofiler

Publicerad 2011-04-14

Fyra män häktades idag i Norrköpings tingsrätt misstänkta för inblandning i en stor utpressningshärva. Enligt tidningen Aftonbladet har männen gillrat fällor för pedofiler på nätet.


De fyra männen häktades på torsdagen i Norrköpings tingsrätt, på sannolika skäl misstänkta för grov utpressning. Det är den högre graden av misstanke.

De misstänkta ingår i samma familj. En 21-årig nazist, hans 27-åriga storebror, deras 49-åriga far och en ingift svärson som är 33 år gammal.

Enligt tidningen Aftonbladet har männen lockat till sig pedofiler genom att utge sig för att vara barn på internet. När pedofilerna kontaktat dem ska männen ha utpressat dem på pengar genom att hota att avslöja deras namn.

Styvsonen och 27-åringen nekar till brott medan pappan och 21-åringen erkänner sin inblandning.

21-åringen kandiderade så sent som i höstas i riksdags- och kommunvalet för nazistiska Svenskarnas parti. Även hans 27-åriga bror har varit aktiv inom vit makt-miljön.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro