utr_pol_geert_wilders_464_1.jpg

Politikern Geert Wilders varumärkesskyddar sitt namn. Foto: KAFKA/HOLLAND

Geert Wilders blir varumärke

Publicerad 2011-08-19

Geert Wilders, ledare för det anti-muslimska partiet PVV, har registrerat sitt namn som varumärke, rapporterar den holländska finanstidningen Financieele Dagblad.

Geert Wilders namn är sedan tidigare varumärkesskyddat i Beneluxländerna för lobbyverksamhet. Nu blir hans namn också skyddat i samband med trädgårdshandel, allt för att kunna lansera en tulpan i Geert Wilders namn i början av nästa år.

Det ovanliga greppet har mött stark kritik.
– En politiker ska inte vara till salu, säger Tobias Cohen Jehoram, professor i immateriella rättigheter, till Financieele Dagblad.
Daniel Poohl

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro