Gräl mellan islamfientliga grupper i Norge

Publicerad 2011-08-26

Det två norska islamfientliga grupperna Human Rights Service (HRS) och Stoppa Islamiseringen av Norge (SIAN) är i tvist med varandra med hot om polisanmälningar och rättsliga åtgärder.

Bakgrunden till tvisten mellan de två organisationerna är en broschyr där SIAN använder HRS som källa för att muslimer kommer att vara i majoritet i Oslo år 2026, rapporterar den antirasistiska sajten vepsen.org.

"Enligt beräkningar kommer personer med islamisk tillhörighet att vara i majoritet i Oslo år 2026." står det skrivet i SIAN:s broschyr, som källa anges HRS.

HRS har gått ut med ett pressmeddelande där dom uppmanar SIAN att stryka dem som källa och be om ursäkt.

I pressmeddelandet säger HSR att organisationen 2008 presenterades en befolkningsprognos där de hävdade att invandrare, inte specifikt muslimer, kan komma att vara i majoritet i Oslo år 2029 och i hela Norge mellan år 2060-2100.

SIAN har nu beslutat att stryka HRS som källa, men vägrar be om ursäkt om inte HRS beklagar att de har kallat SIAN för lögnare, enligt vepsen.org.
Sonja Anshelm

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA