Heilade vid gatukök

Publicerad 2011-03-28

Tre män i 20-årsåldern åtalas för att ha gjort hitlerhälsning och ropat "sieg heil" vid ett gatukök i Arvika. Nu åtalas de för hets mot folkgrupp.

Enligt åtalet ska de tre männen även ha sjungit en rasistisk sång när de heilade, rapporterar Nya Wermlands-tidningen på nätet.

Två poliser såg händelsen och kommer att vittna mot pojkarna under rättegången. Brottet är rubricerat som hets mot folkgrupp.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA