Hetsade mot homosexuella i en sminkbutik

Publicerad 2011-12-19

En 42-årig kvinna döms för att ha skrikit att "alla bögar ska utrotas" till en butikskontrollant inför flera kunder. Örebro tingsrätt dömer kvinnan till dagsböter.

42-åringen stal nagellack i en affär i Örebro, i samband med att en butikskontrollant stoppade kvinnan utanför butiken skrek hon inför ett 30-tal kunder nedsättande ord mot homosexuella. En polis vittnar om att hon skrikit att hon vill att de alla ska dö och "utrotas". Flera personer har enligt tingsrätten tagit illa vid sig efter händelsen.

Kvinnan förnekar att hon ska ha stulit nagellack men erkänner att hon skrikit okvädningsord och hot mot homosexuella. Tingsrätten dömde henne dock för hets mot folkgrupp och snatteri till dagsböter.
Daniel Vergara

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA