Hetsåtalad misstänkt för att ha slagit sin mamma

Publicerad 2011-02-15

En 19-årig man från Sundsvall är åtalad för att ha gjort hitlerhälsning på en hockeymatch i Sundsvall förra vintern. Sen slutet av januari sitter han även häktad misstänkt för att ha slagit ner sin mamma.

Enligt åklagaren gjorde mannen två så kallade hitlerhälsningar på en hockeymatch i Gärdeshallen i Sundsvall. Flera personer blev vittnen till händelsen. Åklagaren skriver i åtalet att brottet inte är att "bedöma som ringa".

- Han gjorde hitlerhälsning mot motståndarklacken. Där fanns flera personer med invandrarbakgrund som kan ha tagit illa vid sig, säger kammaråklagare Daniel Brodén.

Polis och ordningsvakt såg 19-åringen och lämnade in den anmälan som ligger till grund för åtalet.

19-åringen sitter häktad sen den 26 januari. Han greps av polisen misstänkt för att ha slagit sin mamma i ansiktet. Vid samma tillfälle ska han ha hotat att slå ut tänderna på mammans man med hjälp av en batong.

19-åringen är dessutom åtalad för ytterligare två fall av misshandel och ett narkotikabrott. Det sistnämnda för att han ska ha använt hasch.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA