Hetsåtalad misstänkt för att ha slagit sin mamma

Publicerad 2011-02-15

En 19-årig man från Sundsvall är åtalad för att ha gjort hitlerhälsning på en hockeymatch i Sundsvall förra vintern. Sen slutet av januari sitter han även häktad misstänkt för att ha slagit ner sin mamma.

Enligt åklagaren gjorde mannen två så kallade hitlerhälsningar på en hockeymatch i Gärdeshallen i Sundsvall. Flera personer blev vittnen till händelsen. Åklagaren skriver i åtalet att brottet inte är att "bedöma som ringa".

- Han gjorde hitlerhälsning mot motståndarklacken. Där fanns flera personer med invandrarbakgrund som kan ha tagit illa vid sig, säger kammaråklagare Daniel Brodén.

Polis och ordningsvakt såg 19-åringen och lämnade in den anmälan som ligger till grund för åtalet.

19-åringen sitter häktad sen den 26 januari. Han greps av polisen misstänkt för att ha slagit sin mamma i ansiktet. Vid samma tillfälle ska han ha hotat att slå ut tänderna på mammans man med hjälp av en batong.

19-åringen är dessutom åtalad för ytterligare två fall av misshandel och ett narkotikabrott. Det sistnämnda för att han ska ha använt hasch.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro