Hetsmisstänkt man misshandlade kvinna

Publicerad 2011-02-08

En 23-årig man från Stockholm skrek "sieg heil" och gjorde hitlerhälsning i centrala Stockholm i mitten av september förra året. Samma dag ska han ha slagit en kvinna i ansiktet.

Den 23-årige mannen är misstänkt för att ha spottat på en kvinna med invandrarbakgrund. Enligt åklagaren ska 23-åringen ha kränkt offret på grund av hennes hudfärg och etnicitet.

Samma dag, den 19 september förra året, misstänks 23-åringen ha slagit en kvinna i ansiktet. Han misstänks också för att ha skrikit "sieg heil" samtidigt som han gjorde hitlerhälsning.

I förhör med polisen har mannen erkänt att han skrikit och heilat. Han nekar dock till både spottandet och slaget.

Mannen är sen tidigare känd av polisen, dömd för bland annat våldtäkt och sexuellt utnyttjande av underårig. Våldtäkten ägde rum i november 2002. Han dömdes för de brotten i maj 2004. Straffet blev vård inom socialtjänsten.

Nu har han åtalats för ofredande, misshandel och hets mot folkgrupp.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA