Hetsmisstänkt man misshandlade kvinna

Publicerad 2011-02-08

En 23-årig man från Stockholm skrek "sieg heil" och gjorde hitlerhälsning i centrala Stockholm i mitten av september förra året. Samma dag ska han ha slagit en kvinna i ansiktet.

Den 23-årige mannen är misstänkt för att ha spottat på en kvinna med invandrarbakgrund. Enligt åklagaren ska 23-åringen ha kränkt offret på grund av hennes hudfärg och etnicitet.

Samma dag, den 19 september förra året, misstänks 23-åringen ha slagit en kvinna i ansiktet. Han misstänks också för att ha skrikit "sieg heil" samtidigt som han gjorde hitlerhälsning.

I förhör med polisen har mannen erkänt att han skrikit och heilat. Han nekar dock till både spottandet och slaget.

Mannen är sen tidigare känd av polisen, dömd för bland annat våldtäkt och sexuellt utnyttjande av underårig. Våldtäkten ägde rum i november 2002. Han dömdes för de brotten i maj 2004. Straffet blev vård inom socialtjänsten.

Nu har han åtalats för ofredande, misshandel och hets mot folkgrupp.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro