Hockeyförbundet friar "Osten" Bergström

Publicerad 2011-06-14

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd friar Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström från misstankar om att ha skrikit rasistiska glåpord till en motståndarspelare vid en match i vintras. Samtidigt fortsätter åklagarens förundersökning mot Bergström.

Det är nyhetsbyrån TT som rapporterar att "Osten" frias från ansvar av disciplinnämnden. Det betyder inte att åklagaren lägger ner förundersökningen mot honom. Sportchefen är misstänkt för hets mot folkgrupp.

– Jag kan inte säga när det kommer bli klart och jag kan inte lämna några detaljer kring utredningen då det råder förundersökningssekretess, säger åklagare Stina Westman till nyhetsbyrån.

Disciplinnämnden lutar sig i sitt beslut på Osten Bergströms eget vittnesmål samt ytterligare två personer som styrker att han inte sagt något olämpligt. Westman säger till TT att åklagarmyndigheten gör sin egen utredning och inte tar hänsyn till disciplinnämndens agerande.

Lars "Osten" Bergström är misstänkt för att ha skrikit "negersvin" åt en spelare i motståndarlaget. Det var när Luleå mötte Skellefteå i mitten av mars som brottet ska ha ägt rum.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro