Högerextrem ledare manade till våldsamma aktioner

Publicerad 2011-08-29

Den amerikanske högerextremisten William Gheen sa att illegala och våldsamma politiska aktiviteter är den enda lösningen för att rädda den "vita rasen" från "diktatorn Barack Obama". Nu hävdar han att hans uttalanden misstolkats.

Det var i radioprogrammet Janet Mefferd Show som Gheen i måndags ska ha sagt att hans organisation ALIPAC, Legal Immigration PAC, inte längre titulerar Barack Obama som president, utan istället som "Diktator Barack Obama". Han menar även att det bara finns två alternativ för landet.

"Jag är verkligen inte säker på vad jag ska säga till människor, mer än att jag tror att de måste göra ett val. Antingen acceptera vad som än väntar, eller starta extra politiska aktiviteter, som jag verkligen inte kan prata om för de är alla olagliga och våldsamma", sa Gheen i radio, enligt Southern Poverty Law Center.

Dagen efter gick Gheen ut på sin hemsida och förklarade han alltid varit tydlig med att han är mot våld. Vidare skriver han att media medvetet förvrängt hans ord för att hetsa "vänstern" mot honom. Gheen lägger sin tillit till Gud.

"Jag tror bara Guds försyn kan rädda Amerika. Jag är förtvivlad över att någon har placerat Amerika i en position där valmöjligheterna är undergivelse eller våldsam revolt. Jag har inte skapat denna hemska situation och för mig är båda alternativen bedrövliga."

Han håller fast vid att Barack Obama är en diktator som skapar en konflikt mot det "vita Amerika".

"Jag säger detta som ett svar till informationsfilmen "Se något, säg något", (Informationsfilm från Homeland Security red. anm) i den är nästan alla misstänkta personer vita och de som ringer polisen kommer från minoriteter", skriver Gheen.
Daniel Vergara

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro