110112_doping_464.jpg

Den 31-årige mannen fotograferar sig själv på gymmet. Foto: Polisens förundersökning

Högerextremist döms för rekordstor dopningshärva

Publicerad 2011-02-07

En 31-årig man som tidigare pekats ut som ledargestalt inom det nazistiska nätverket Fria nationalister Göteborg har dömts till fängelse för en rekordstor dopningshärva. Själv nekar han till brott.

Två års fängelse blev straffet för den 31-åriga högerextremisten. Han döms för grovt dopningsbrott och dopningsbrott av normalgraden efter att polis hittat stora mängder anabola steroider i lägenheten som mannen bodde i.

Det var den 12 november förra året som polisen gjorde husrannsakan i lägenheten. I bostaden hittades nästan 15 000 tabletter och ampuller med olika dopningspreparat.

- Det vi gör i ett sånt här ärende är att räkna om mängden dopningsmedel till enheter. Gränsen för grovt dopningsbrott går vid 50 000 enheter. I det här fallet är det drygt 280 000 enheter, sa kammaråklagare Stina Lundqvist till Expo inför rättegången.

Straffet 31-åringen nu har dömts för läggs ovanpå den ettåriga fängelsevistelse han påbörjade förra året, för försök till utpressning och narkotikabrott.

31-åringen har under flera år varit aktiv på det nazistiska nätforumet Nordisk. Där har han vid olika tillfällen deltagit i diskussioner rörande träning och steroider.

Domen kan komma att överklagas.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro