110112_doping_464.jpg

Den 31-årige mannen fotograferar sig själv på gymmet. Foto: Polisens förundersökning

Högerextremist döms för rekordstor dopningshärva

Publicerad 2011-02-07

En 31-årig man som tidigare pekats ut som ledargestalt inom det nazistiska nätverket Fria nationalister Göteborg har dömts till fängelse för en rekordstor dopningshärva. Själv nekar han till brott.

Två års fängelse blev straffet för den 31-åriga högerextremisten. Han döms för grovt dopningsbrott och dopningsbrott av normalgraden efter att polis hittat stora mängder anabola steroider i lägenheten som mannen bodde i.

Det var den 12 november förra året som polisen gjorde husrannsakan i lägenheten. I bostaden hittades nästan 15 000 tabletter och ampuller med olika dopningspreparat.

- Det vi gör i ett sånt här ärende är att räkna om mängden dopningsmedel till enheter. Gränsen för grovt dopningsbrott går vid 50 000 enheter. I det här fallet är det drygt 280 000 enheter, sa kammaråklagare Stina Lundqvist till Expo inför rättegången.

Straffet 31-åringen nu har dömts för läggs ovanpå den ettåriga fängelsevistelse han påbörjade förra året, för försök till utpressning och narkotikabrott.

31-åringen har under flera år varit aktiv på det nazistiska nätforumet Nordisk. Där har han vid olika tillfällen deltagit i diskussioner rörande träning och steroider.

Domen kan komma att överklagas.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA