Högerextremist stal bil och kraschade

Publicerad 2011-02-08

En 19-årig man från Örnsköldsvik med högerextrema sympatier misstänks för en lång rad brott. Han ska bland annat ha stulit en bil som han förstörde genom att köra av vägen.

19-åringen, som är medlem i flera högerextrema grupper på Facebook, stal bilen på en ort i Örnsköldsviks kommun i slutet av juni förra året. Han kunde bindas till brottet tack vare de blodspår han lämnade efter sig vid olycksplatsen.

En kyrka på samma ort i Örnsköldsvik fick vid tiden för bildstölden besök av 19-åringen och en för polisen okänd kamrat till honom. Där slog de sönder två fönster bland annat med hjälp av en brandsläckare.

Nu har 19-åringen åtalats. Enligt åklagaren misstänks han för tillgrepp av fortskaffningsmedel, skadegörelse, olaga intrång och narkotikabrott. Det sistnämnda på grund av att han hade cannabis på sig när polisen kontrollerade honom i april förra året.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro