Högerextremist stal bil och kraschade

Publicerad 2011-02-08

En 19-årig man från Örnsköldsvik med högerextrema sympatier misstänks för en lång rad brott. Han ska bland annat ha stulit en bil som han förstörde genom att köra av vägen.

19-åringen, som är medlem i flera högerextrema grupper på Facebook, stal bilen på en ort i Örnsköldsviks kommun i slutet av juni förra året. Han kunde bindas till brottet tack vare de blodspår han lämnade efter sig vid olycksplatsen.

En kyrka på samma ort i Örnsköldsvik fick vid tiden för bildstölden besök av 19-åringen och en för polisen okänd kamrat till honom. Där slog de sönder två fönster bland annat med hjälp av en brandsläckare.

Nu har 19-åringen åtalats. Enligt åklagaren misstänks han för tillgrepp av fortskaffningsmedel, skadegörelse, olaga intrång och narkotikabrott. Det sistnämnda på grund av att han hade cannabis på sig när polisen kontrollerade honom i april förra året.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA