110117_hoglund_464.jpg

Daniel Höglund på kommunfullmäktigemöte i Grästorp i november 2010 Foto: Mattias Paulsson/Expo

Höglund förlorade i förvaltningsrätten

Publicerad 2011-01-17

Daniel Höglund, ledare för nazistiska Svenskarnas parti, får inte tillbaka platsen i Grästorps kommunfullmäktige i väntan på ett formellt beslut från förvaltningsrätten.

Det är förvaltningsrätten i Göteborg som i ett interimistiskt beslut meddelar att partiledaren för Svenskarnas parti inte kommer att betraktas som skriven i Grästorp kommun. I väntan på en formell dom blir Daniel Höglund således kvar utanför kommunfullmäktige.

Höglund och Svenskarnas parti fick stora rubriker efter höstens val när det stod klart att de fått ett mandat i Grästorp. Då var han skriven på en adress i kommunen. När det senare uppdagades att Daniel Höglunds familj bodde i Vänersborgs kommun beslutade Skatteverket i november att även han skulle skrivas där. Samtidigt förlorade Daniel Höglund sin plats i Grästorps kommunfullmäktige.

Christer Johansson som fick sitt namn skrivet på en av valsedlarna för Svenskarnas parti kan ta över mandatet i kommunen. När Expo kontaktar honom säger han att han inte har funderat något mer på om han vill ha platsen.

Expo har utan framgång sökt Daniel Höglund för en kommentar.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA