Högskola ska studera hatbrott

Publicerad 2011-06-27

Två forskningsprojekt under ledning av docenten Anders Wigerfelt på Malmö högskola har fått åtta miljoner i anslag för att utreda hatbrott, rapporterar TT.

Arbetet ska bland annat bedrivas genom attitydundersökningar bland skolelever, kontakt med brottsoffer och förövare. Forskningsprojektet avgränsas till Skåne.

Enligt vad Anders Wigerfelt säger till tidningen Skånskan så finns det kunskapsluckor inom området. Tanken är projektens resultat ska jämföras med liknande forskningen i andra länder.

Projektet är planerat att dra igång till hösten och för stunden är fyra forskare, utöver Wigerfelt, inkluderade i arbetet.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro