Högskola ska studera hatbrott

Publicerad 2011-06-27

Två forskningsprojekt under ledning av docenten Anders Wigerfelt på Malmö högskola har fått åtta miljoner i anslag för att utreda hatbrott, rapporterar TT.

Arbetet ska bland annat bedrivas genom attitydundersökningar bland skolelever, kontakt med brottsoffer och förövare. Forskningsprojektet avgränsas till Skåne.

Enligt vad Anders Wigerfelt säger till tidningen Skånskan så finns det kunskapsluckor inom området. Tanken är projektens resultat ska jämföras med liknande forskningen i andra länder.

Projektet är planerat att dra igång till hösten och för stunden är fyra forskare, utöver Wigerfelt, inkluderade i arbetet.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA