Homosexuella utsätts för hatbrott i Sydafrika

Publicerad 2011-08-09

Lesbiska kvinnor i Sydafrika utsätts för våldtäkter på grund av sin sexuella läggning, rapporter Sveriges Radio.

Enligt Sveriges Radio har det sydafrikanska justitiedepartementet tillsatt en särskild grupp som ska se över hatbrotten i landet. Anledningen är att lesbiska har våldtagits, misshandlats och dödats på grund av sin sexuella läggning.

I Sydafrika har homosexuella rätt att gifta sig men myndigheterna i landet får kritik för att de inte tar våldtäktsfallen allvar.

– Generellt i Sydafrika så tas inte våldtäktsfall på allvar, säger Phindi Malaza som arbetar för en organisation som riktar sig till svarta lesbiska till Sveriges Radio.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Samma urgamla antisemitism i botten

Kommentar. Oavsett att olika gruppers och individers drivkrafter kan variera, så ligger den urgamla antisemitismen i botten på allt generaliserat hat mot judar som grupp.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA