Homosexuella utsätts för hatbrott i Sydafrika

Publicerad 2011-08-09

Lesbiska kvinnor i Sydafrika utsätts för våldtäkter på grund av sin sexuella läggning, rapporter Sveriges Radio.

Enligt Sveriges Radio har det sydafrikanska justitiedepartementet tillsatt en särskild grupp som ska se över hatbrotten i landet. Anledningen är att lesbiska har våldtagits, misshandlats och dödats på grund av sin sexuella läggning.

I Sydafrika har homosexuella rätt att gifta sig men myndigheterna i landet får kritik för att de inte tar våldtäktsfallen allvar.

– Generellt i Sydafrika så tas inte våldtäktsfall på allvar, säger Phindi Malaza som arbetar för en organisation som riktar sig till svarta lesbiska till Sveriges Radio.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro