Hotade döda gatukökskassör

Publicerad 2011-03-15

En 28-årig man från Södertälje skrek "sieg heil" och hotade döda en kassör i ett gatukök när kassören vägrade ta emot den 28-årige mannens blodiga pengar. Nu har Svea hovrätt fastställt mannens dom.

Det var i början av november 2009 som den 28-årige mannen skulle köpa mat. När kassören vägrade ta emot 28-åringens blodiga pengar brast det för honom. Han började skrika, bland annat "sieg heil" och "jag ska döda dig din turk".

Ett tiotal personer blev vittne till händelsen och nu har 28-åringen dömts i Svea hovrätt för hets mot folkgrupp. 28-åringen döms även för ofredande, narkotikabrott, olaga hot och våldsamt motstånd för brott han begått vid andra tillfällen.

Straffet bestämdes till skyddstillsyn och 60 timmars samhällstjänst. 28-åringen ska också genomgå vård och drogkontroll enligt frivårdens bestämmelser.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Samma urgamla antisemitism i botten

Kommentar. Oavsett att olika gruppers och individers drivkrafter kan variera, så ligger den urgamla antisemitismen i botten på allt generaliserat hat mot judar som grupp.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA