Hotade döda gatukökskassör

Publicerad 2011-03-15

En 28-årig man från Södertälje skrek "sieg heil" och hotade döda en kassör i ett gatukök när kassören vägrade ta emot den 28-årige mannens blodiga pengar. Nu har Svea hovrätt fastställt mannens dom.

Det var i början av november 2009 som den 28-årige mannen skulle köpa mat. När kassören vägrade ta emot 28-åringens blodiga pengar brast det för honom. Han började skrika, bland annat "sieg heil" och "jag ska döda dig din turk".

Ett tiotal personer blev vittne till händelsen och nu har 28-åringen dömts i Svea hovrätt för hets mot folkgrupp. 28-åringen döms även för ofredande, narkotikabrott, olaga hot och våldsamt motstånd för brott han begått vid andra tillfällen.

Straffet bestämdes till skyddstillsyn och 60 timmars samhällstjänst. 28-åringen ska också genomgå vård och drogkontroll enligt frivårdens bestämmelser.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro