Inget åtal mot Luleås sportchef

Publicerad 2011-08-08

Förundersökningen mot Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström gällande hets mot folkgrupp läggs ned. Det beslutade kammaråklagare Stina Westman på fredagen, rapporterar TT.

Bergström var misstänkt för att i samband med en match skrikit rasistiska glåpord mot Skellefteås ishockeyspelare Yared Hagos.
"Vid en samlad värdering av bevisläget är det min bedömning att det inte finns tillräckliga bevis för en fällande dom", skriver Stina Westman i ett pressmeddelande.

Även Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd har tidigare friat Lars Bergström. Disciplinnämnden motiverade sitt beslut utifrån Osten Bergströms eget vittnesmål samt att ytterligare två personer styrkt att han inte sagt något olämpligt.
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA