Inget åtal mot Luleås sportchef

Publicerad 2011-08-08

Förundersökningen mot Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström gällande hets mot folkgrupp läggs ned. Det beslutade kammaråklagare Stina Westman på fredagen, rapporterar TT.

Bergström var misstänkt för att i samband med en match skrikit rasistiska glåpord mot Skellefteås ishockeyspelare Yared Hagos.
"Vid en samlad värdering av bevisläget är det min bedömning att det inte finns tillräckliga bevis för en fällande dom", skriver Stina Westman i ett pressmeddelande.

Även Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd har tidigare friat Lars Bergström. Disciplinnämnden motiverade sitt beslut utifrån Osten Bergströms eget vittnesmål samt att ytterligare två personer styrkt att han inte sagt något olämpligt.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro