Inget finskt nazistparti

Publicerad 2011-05-26

Patent- och registerstyrelsen har avslutat behandlingen av den ansökan som Finlands nationalsocialistiska arbetarparti lämnat in till dem. Det betyder att partiet inte får officiell status.

Behandlingen avslutades eftersom organisationen inte kompletterat ansökan med de uppgifter som krävdes, skriver Österbottens tidning.

Finlands nationalsocialistiska arbetarparti hade bland annat låtit bli att svara på frågor om vilka ideologiska avsikter de hade samt hur de tolkade nationalsocialismen.

På sin sajt presenterade organisationen ett ideologiskt program som var snarlikt det som Hitler införde i Tyskland inför andra världskriget. Patent- och registerstyrelsen utgår dock från den beskrivning som lämnas in till dem i ansökan.

Eftersom uppgifterna inte kompletterades lämnas nazistpartiets ansökan utan åtgärd.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA