Inget finskt nazistparti

Publicerad 2011-05-26

Patent- och registerstyrelsen har avslutat behandlingen av den ansökan som Finlands nationalsocialistiska arbetarparti lämnat in till dem. Det betyder att partiet inte får officiell status.

Behandlingen avslutades eftersom organisationen inte kompletterat ansökan med de uppgifter som krävdes, skriver Österbottens tidning.

Finlands nationalsocialistiska arbetarparti hade bland annat låtit bli att svara på frågor om vilka ideologiska avsikter de hade samt hur de tolkade nationalsocialismen.

På sin sajt presenterade organisationen ett ideologiskt program som var snarlikt det som Hitler införde i Tyskland inför andra världskriget. Patent- och registerstyrelsen utgår dock från den beskrivning som lämnas in till dem i ansökan.

Eftersom uppgifterna inte kompletterades lämnas nazistpartiets ansökan utan åtgärd.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro