Irans president gjorde antisemitiska utspel i FN

Publicerad 2011-09-23

När Irans president Mahmoud Ahmadinejad talade inför FN:s generalförsamling på torsdagen lämnade den amerikanska delegationen i protest. De kallade hans tal för "motbjudande antisemitism".

Irans president Ahmadinejad anklagade en dunkel konspiration från väst för att ligga bakom slavhandel, två världskrig, ekonomiska kriser och ogudaktighet, skriver nyhetssajten JTA.org.

"De hotar alla som ifrågasätter Förintelsen och den 11 september med sanktioner och militära aktioner", sa Ahmadinejad bland annat.

"Mr Ahmadinejad hade chansen att tala om sitt folks strävan för frihet och värdighet, istället höll han sig till motbjudande antisemitiskt förtal och förkastliga konspirationsteorier", sa den Amerikanska delegationen om talet.

Utanför FN:s högkvarter hade tusentals iranier samlats för att protestera mot Ahmadinejads närvaro i FN och menade att han var en orättmätig representant för det iranska folket.
Daniel Vergara

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro