Irans president gjorde antisemitiska utspel i FN

Publicerad 2011-09-23

När Irans president Mahmoud Ahmadinejad talade inför FN:s generalförsamling på torsdagen lämnade den amerikanska delegationen i protest. De kallade hans tal för "motbjudande antisemitism".

Irans president Ahmadinejad anklagade en dunkel konspiration från väst för att ligga bakom slavhandel, två världskrig, ekonomiska kriser och ogudaktighet, skriver nyhetssajten JTA.org.

"De hotar alla som ifrågasätter Förintelsen och den 11 september med sanktioner och militära aktioner", sa Ahmadinejad bland annat.

"Mr Ahmadinejad hade chansen att tala om sitt folks strävan för frihet och värdighet, istället höll han sig till motbjudande antisemitiskt förtal och förkastliga konspirationsteorier", sa den Amerikanska delegationen om talet.

Utanför FN:s högkvarter hade tusentals iranier samlats för att protestera mot Ahmadinejads närvaro i FN och menade att han var en orättmätig representant för det iranska folket.
Daniel Vergara

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA