JK-anmäld i fullmäktige

Publicerad 2011-03-07

Nyligen anmäldes nationaldemokraten och nämndemannen Mattias Karlstrand till JK för hets mot folkgrupp. Nu kan han komma att ta över ett av partiets mandat i Södertälje.

100919_mattias_karlstrand_1.jpgMattias Karlstrand kan bli ny representant för ND i Södertälje. Foto: Expo
Mattias Karlstrand anmäldes till Justitiekanslern, JK, efter att han skrivit att homosexualitet är ett handikapp. Om det blir utredning i ärendet så kan han komma att förlora sitt uppdrag som nämndeman.

Samtidigt står det klart att Karlstrand kan komma att representera Nationaldemokraterna i Södertälje fullmäktige.

Nationaldemokraterna har två mandat i Södertälje, det ena innehas av partiledaren Marc Abramsson. Det andra mandatet har Elin Lövgren suttit på. I början av förra veckan meddelade dock Elin Lövgren att hon lämnar fullmäktige då hon flyttar från kommunen. Ärendet ligger nu hos Länsstyrelsen för godkännande. Länstidningen rapporterar att det är Mattias Karlstrand som kommer att ta över uppdraget.

Enligt Marc Abramsson så påverkar inte JK-anmälan och en eventuell fällande dom Karlstrands möjligheter att företräda partiet i fullmäktige.
– Jag har fullt förtroende för Mattias Karlstrand. Jag ser inget i dag som skulle leda till att han inte kan sitta kvar, säger han till Länstidningen.
Anders Dalsbro

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA