JK-anmäld i fullmäktige

Publicerad 2011-03-07

Nyligen anmäldes nationaldemokraten och nämndemannen Mattias Karlstrand till JK för hets mot folkgrupp. Nu kan han komma att ta över ett av partiets mandat i Södertälje.

100919_mattias_karlstrand_1.jpgMattias Karlstrand kan bli ny representant för ND i Södertälje. Foto: Expo
Mattias Karlstrand anmäldes till Justitiekanslern, JK, efter att han skrivit att homosexualitet är ett handikapp. Om det blir utredning i ärendet så kan han komma att förlora sitt uppdrag som nämndeman.

Samtidigt står det klart att Karlstrand kan komma att representera Nationaldemokraterna i Södertälje fullmäktige.

Nationaldemokraterna har två mandat i Södertälje, det ena innehas av partiledaren Marc Abramsson. Det andra mandatet har Elin Lövgren suttit på. I början av förra veckan meddelade dock Elin Lövgren att hon lämnar fullmäktige då hon flyttar från kommunen. Ärendet ligger nu hos Länsstyrelsen för godkännande. Länstidningen rapporterar att det är Mattias Karlstrand som kommer att ta över uppdraget.

Enligt Marc Abramsson så påverkar inte JK-anmälan och en eventuell fällande dom Karlstrands möjligheter att företräda partiet i fullmäktige.
– Jag har fullt förtroende för Mattias Karlstrand. Jag ser inget i dag som skulle leda till att han inte kan sitta kvar, säger han till Länstidningen.
Anders Dalsbro

Verktyg:

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro