Jobbik demonstrerade för Iran och mot Israel

Publicerad 2011-12-07

Flera hundra anhängare till det högerextrema ungerska partiet Jobbik samlades utanför den amerikanska ambassaden i Budapest i fredags i en proiransk demonstration.

– Jobbik tar ställning för Iran som hotas av Israel, sa Jobbiks riksdagsledamot Zoltan Balczo till demonstranterna, enligt The All Hungary Media Group.

Enligt Balczo är protesten riktad mot ungerska myndigheters beslut att inte låta Irans utrikesminister Ali Akbar Salehi flyga över landet. Joszef Toth som är pressansvarige för Ungerns utrikesminister säger att varken Irans ansökan att få flyga över landet eller flygplanets kondition levde upp till de "formella kraven".

Balczo anklagade även Israel för att ignorera internationella fördrag och FN-konventioner samt uppmanade USA att agera i "sitt eget intresse" i Iran och inte låta sig "styras" av Israel.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA