Jobbik demonstrerade för Iran och mot Israel

Publicerad 2011-12-07

Flera hundra anhängare till det högerextrema ungerska partiet Jobbik samlades utanför den amerikanska ambassaden i Budapest i fredags i en proiransk demonstration.

– Jobbik tar ställning för Iran som hotas av Israel, sa Jobbiks riksdagsledamot Zoltan Balczo till demonstranterna, enligt The All Hungary Media Group.

Enligt Balczo är protesten riktad mot ungerska myndigheters beslut att inte låta Irans utrikesminister Ali Akbar Salehi flyga över landet. Joszef Toth som är pressansvarige för Ungerns utrikesminister säger att varken Irans ansökan att få flyga över landet eller flygplanets kondition levde upp till de "formella kraven".

Balczo anklagade även Israel för att ignorera internationella fördrag och FN-konventioner samt uppmanade USA att agera i "sitt eget intresse" i Iran och inte låta sig "styras" av Israel.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro