sdpol_jomshof_464_1.jpg

Riksdagsledamoten Richard Jomshof tonar ner SD-aktivas uppgifter om att många medlemmar ska ha lämnat partiet i Blekinge. Foto: Expo

Jomshof: Uppgifterna stämmer inte

Publicerad 2011-03-31

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Richard Jomshof tillbakavisar påståenden om att många medlemmar ska ha lämnat partiet efter årsmötet i Blekinge. I ett mejl till Expo skriver han att uppgifterna "inte stämmer".

Richard Jomshof vill inte låta sig intervjuas av Expo men skriver i ett mejl att uppgifterna om att ett flertal av de aktiva medlemmarna i Karlshamn och Sölvesborg ska ha lämnat Sverigedemokraterna "inte stämmer".

"Varesig jag eller Jimmie känner till att ´halva´ kommunföreningen i Sölvesborg har lämnat partiet. Vad jag vet har ingen lämnat" skriver han bland annat.

Det var på onsdagen som Expo rapporterade om ett stort bråk som brutit ut på Sverigedemokraternas årsmöte i Blekinge. Efteråt lämnade flera av de aktiva medlemmarna partiet. Andra hotade att göra det.

Den avhoppade gruppledaren Stig Werner från Karlshamn samt Tomas Fredriksson från SD-Olofström vittnade om bråk och splittring inom partiet. Båda berättade att det finns en stor irritation bland medlemmarna, bland annat riktade mot de löner som partiledningen lyfter.

Jomshof hade inför årsmötet rest runt i distriktet för att förklara de höga ersättningarna. Stig Werner sa till Expo att Jomshof sagt att partiledaren Åkesson ska ha hög lön eftersom det är "synd om honom" som får gå runt med "säpovakter".

"Det är inte för att jag ´tycker synd` om Jimmie som jag menar att han ska ha lön från partiet, utan för att Jimmie utför ett jobb åt partiet.", skriver Jomshof i sitt mejl.

Werner berättade också om hur han hamnat ute i kylan efter att ha varit sammankallande i valberedningen. Något som Jomshof tillbakavisar.

"Stig Werner har inte blivit avpolleterad. Han utsågs för ett år sedan till sammankallande i valberedningen, men har inte skött sitt uppdrag trots påminnelser. När han vaknade till liv i januari månad var det försent enligt stadgarna. Därför tvingades vi välja en ny valberedning.", skriver Richard Jomshof.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro