Judisk man jagades i Stockholm

Publicerad 2011-02-09

"Jag hatar er, jävla judar", ska 26-åringen ha skrikit innan han började jaga en judisk man på Nybrogatan i centrala Stockholm. Nu misstänks 26-åringen för flera brott.

Det var i september förra året som den nu åtalade mannen befann sig på Nybrogatan i Stockholm. När han mötte en man som han uppfattade som judisk började han skrika och gapa.

"Jävla jude. Jag hatar er, jävla judar" skrek 26-åringen enligt åklagaren innan den nu misstänkte mannen tog upp jakten på sitt utvalda offer.

Flera personer blev vittne till händelsen. 26-åringen har nu åtalats för ofredande och hets mot folkgrupp. Han är också misstänkt för att ha använt kokain senare samma månad.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA