Judisk man jagades i Stockholm

Publicerad 2011-02-09

"Jag hatar er, jävla judar", ska 26-åringen ha skrikit innan han började jaga en judisk man på Nybrogatan i centrala Stockholm. Nu misstänks 26-åringen för flera brott.

Det var i september förra året som den nu åtalade mannen befann sig på Nybrogatan i Stockholm. När han mötte en man som han uppfattade som judisk började han skrika och gapa.

"Jävla jude. Jag hatar er, jävla judar" skrek 26-åringen enligt åklagaren innan den nu misstänkte mannen tog upp jakten på sitt utvalda offer.

Flera personer blev vittne till händelsen. 26-åringen har nu åtalats för ofredande och hets mot folkgrupp. Han är också misstänkt för att ha använt kokain senare samma månad.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro