pol_jussi_halla-aho_464_1.jpg

Jussi Halla-aho tvingades av partiledare Timo Sioni ta en paus från det politiska arbete. Nu är han tillbaka i politiken. Foto: PFP

Sannfinländare tillbaka i politiken

Publicerad 2011-09-30

Sannfinländarnas riksdagsledamot Jussi Halla-aho är tillbaka i politiken efter att han uppmanats att ta två veckors timeout. Uppmaningen kom efter att Halla-aho gjort ett uttalande på sin facebooksida som partiledningen vände sig emot.

Partiledaren Timo Sioni sa, i samband med att partiet uppmanade Jussi Halla-aho att ta en timeout från politiken, att uppehållet skulle visa om han var beredd att ändra sig.

Partiets gruppledare Pirkko Ruohonen-Lerner menar att Halla-ahos timeout har inneburit att han inte har deltagit i riksdagsgruppens möten. Riksdagsgruppen har haft annat att diskutera och det har inte funnits behov att gräva i Halla-aho ärendet på nytt, skriver den finska tidningen Hufvudstadsbladet.

Halla-aho sade tidigare i veckan att hans avstängning inte har påverkat hans praktiska arbete.

Partiledaren Timo Soini tappade förtroendet för Halla-aho efter att Halla-aho hade publicerat en kommentar på sin facebook. Där stod det bland annat att Grekland borde inrätta en militärjunta för att bukt på kravallerna och att demokrati inte kan lösa Greklands ekonomiska kris.
Sonja Anshelm

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro