pol_jussi_halla-aho_464_1.jpg

Jussi Halla-aho tvingades av partiledare Timo Sioni ta en paus från det politiska arbete. Nu är han tillbaka i politiken. Foto: PFP

Sannfinländare tillbaka i politiken

Publicerad 2011-09-30

Sannfinländarnas riksdagsledamot Jussi Halla-aho är tillbaka i politiken efter att han uppmanats att ta två veckors timeout. Uppmaningen kom efter att Halla-aho gjort ett uttalande på sin facebooksida som partiledningen vände sig emot.

Partiledaren Timo Sioni sa, i samband med att partiet uppmanade Jussi Halla-aho att ta en timeout från politiken, att uppehållet skulle visa om han var beredd att ändra sig.

Partiets gruppledare Pirkko Ruohonen-Lerner menar att Halla-ahos timeout har inneburit att han inte har deltagit i riksdagsgruppens möten. Riksdagsgruppen har haft annat att diskutera och det har inte funnits behov att gräva i Halla-aho ärendet på nytt, skriver den finska tidningen Hufvudstadsbladet.

Halla-aho sade tidigare i veckan att hans avstängning inte har påverkat hans praktiska arbete.

Partiledaren Timo Soini tappade förtroendet för Halla-aho efter att Halla-aho hade publicerat en kommentar på sin facebook. Där stod det bland annat att Grekland borde inrätta en militärjunta för att bukt på kravallerna och att demokrati inte kan lösa Greklands ekonomiska kris.
Sonja Anshelm

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA