Klottrade hakkors i Stockholm

Publicerad 2011-03-25

En 17-åring åtalades vid Södertörns tingsrätt i förra veckan för skadegörelse och hets mot folkgrupp.

Det var i slutet av januari i år som 17-åringen klottrade flera hakkors på en väl synlig vägg på tunnelbanestationen i Hökarängen söder om Stockholm. När 17-åringen greps beslagtog polisen också en sprayburk.

Nu åtalas han för skadegörelse och hets mot folkgrupp och riskerar att få betala närmare 4 000 kronor i skadestånd till Stockholms lokaltrafik.

I förhör har 17-åringen erkänt brottet.
Ulrika Lindén

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro