Kopieringsmiss i SD:s Landskronabudget

Publicerad 2011-06-20

Sverigedemokraterna i Landskrona skriver att alla ungdomar i Göteborg ska ta del av den svenska värdegrunden. Partiet har kopierat delar av sin budget från annat håll.

Sverigedemokraternas budgetförslag till kommunfullmäktige i Landskrona liknar mer ett valprogram än ett dokument som berättar hur mycket pengar kommunens olika verksamheter ska få, skriver Helsingborgs dagblad. Dessutom finns en passage som visar att delar av den inte är skriven lokalt.

I det 15 sidor långa dokumentet står det bland annat att "Det är av största vikt att alla barn och ungdomar i Göteborgs kommun får ta del av den svenska värdegrunden".

När reportern från tidningen frågar Stefan Olsson, ordförande för SD i Landskrona, varför man riktat in sig på just Göteborg svarar han att partiet har "bommat".

– Vi har en rikstäckande politik och jag vet att man från andra kommuner kopierar från oss. Det är våra politiska riktlinjer, säger partiordförande Stefan Olsson till Helsingborgs dagblad.

Landskronas kommunfullmäktige väntas rösta om budget under måndagen. Möjligheterna för Sverigedemokraterna att få igenom några av sina förslag, som bland annat handlar om ökade löner för vissa kommunalt anställda samt mer personal till demensvården, är små. Olsson hoppas ändå att någon av punkterna ska gå igenom.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA