Kopieringsmiss i SD:s Landskronabudget

Publicerad 2011-06-20

Sverigedemokraterna i Landskrona skriver att alla ungdomar i Göteborg ska ta del av den svenska värdegrunden. Partiet har kopierat delar av sin budget från annat håll.

Sverigedemokraternas budgetförslag till kommunfullmäktige i Landskrona liknar mer ett valprogram än ett dokument som berättar hur mycket pengar kommunens olika verksamheter ska få, skriver Helsingborgs dagblad. Dessutom finns en passage som visar att delar av den inte är skriven lokalt.

I det 15 sidor långa dokumentet står det bland annat att "Det är av största vikt att alla barn och ungdomar i Göteborgs kommun får ta del av den svenska värdegrunden".

När reportern från tidningen frågar Stefan Olsson, ordförande för SD i Landskrona, varför man riktat in sig på just Göteborg svarar han att partiet har "bommat".

– Vi har en rikstäckande politik och jag vet att man från andra kommuner kopierar från oss. Det är våra politiska riktlinjer, säger partiordförande Stefan Olsson till Helsingborgs dagblad.

Landskronas kommunfullmäktige väntas rösta om budget under måndagen. Möjligheterna för Sverigedemokraterna att få igenom några av sina förslag, som bland annat handlar om ökade löner för vissa kommunalt anställda samt mer personal till demensvården, är små. Olsson hoppas ändå att någon av punkterna ska gå igenom.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro