111012_riksdagen_464_01.jpg

Jimmie Åkesson tog replik mot statsministern, Fredrik Reinfeldt, och diskuterade hans syn på Euron. Reinfeldt menade att Euron inte är förklaringen till skuldkrisen.
– Ondskan i Jimmie Åkessons beskrivningar kommer alltid utifrån, ondskan är alltid någonstans söder om Trelleborg, sa Reinfeldt. Foto Expo

Lars Ohly till SD: "Er politik är vidrig"

Publicerad 2011-10-12

Vänsterpartiets partiledare Lars Ohly gick till hårt angrepp mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på onsdagens debatt i riksdagen.

– Er politik är vidrig, sa han.

Partiledardebatten i riksdagen handlade framför allt om riksdagspartiernas budgetar. Då Jimmie Åkesson höll sitt anförande koncentrerade han sig på invandringen. En fråga som han menar att han inte fokuserat på i tidigare partiledaredebatter.

– Nu är det dags att lyfta den stora ödesfråga som Sverige står inför det vill säga invandringsfrågan, sa Åkesson.

Talet kom helt att handla om partiets syn på invandrare och invandringen. Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund och Lars Ohly tog replik.

– Sverigedemokraterna avskyr att människor kommer till Sverige, framförallt när fel människor kommer. De gör skillnad på folk och folk, sa Ohly

Ohly tog också ställning mot Sverigedemokraternas anhörighetsinvandringspolitik. Han menade att Sverigedemokraterna förbjuder människor att bo kvar i Sverige om de blir kära i människor som kommer från "fel länder".

Hägglund fördömde Jimmie Åkessons människosyn och tog upp de personer som skulle drabbas om Sverigedemokraterna genomförde sin politik.

– Det kunde handlat om du och jag och våra barn och det är precis vad det handlar om.

Jimmie Åkesson begärde replik på samtliga partiledares anföranden förutom Lars Ohlys och Göran Hägglunds. Till de borgliga partierna ställde han frågor rörande Euron vilken han beskrev som en skuldunion.

Han gav Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt en pik för att han inte ställde upp i partiledaredebatten förra veckan i Agenda. Åkesson öppnade även upp för att samarbeta med partiet kring frågor som Åkesson menar att de har gemensamma.

– Du står på en grund som inte bygger på allas lika värde, därför har jag det svårt för att inte säga omöjligt att samarbeta med dig, svarade Juholt på inviten.
Daniel Vergara

Verktyg:

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Samma urgamla antisemitism i botten

Kommentar. Oavsett att olika gruppers och individers drivkrafter kan variera, så ligger den urgamla antisemitismen i botten på allt generaliserat hat mot judar som grupp.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA