111012_riksdagen_464_01.jpg

Jimmie Åkesson tog replik mot statsministern, Fredrik Reinfeldt, och diskuterade hans syn på Euron. Reinfeldt menade att Euron inte är förklaringen till skuldkrisen.
– Ondskan i Jimmie Åkessons beskrivningar kommer alltid utifrån, ondskan är alltid någonstans söder om Trelleborg, sa Reinfeldt. Foto Expo

Lars Ohly till SD: "Er politik är vidrig"

Publicerad 2011-10-12

Vänsterpartiets partiledare Lars Ohly gick till hårt angrepp mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på onsdagens debatt i riksdagen.

– Er politik är vidrig, sa han.

Partiledardebatten i riksdagen handlade framför allt om riksdagspartiernas budgetar. Då Jimmie Åkesson höll sitt anförande koncentrerade han sig på invandringen. En fråga som han menar att han inte fokuserat på i tidigare partiledaredebatter.

– Nu är det dags att lyfta den stora ödesfråga som Sverige står inför det vill säga invandringsfrågan, sa Åkesson.

Talet kom helt att handla om partiets syn på invandrare och invandringen. Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund och Lars Ohly tog replik.

– Sverigedemokraterna avskyr att människor kommer till Sverige, framförallt när fel människor kommer. De gör skillnad på folk och folk, sa Ohly

Ohly tog också ställning mot Sverigedemokraternas anhörighetsinvandringspolitik. Han menade att Sverigedemokraterna förbjuder människor att bo kvar i Sverige om de blir kära i människor som kommer från "fel länder".

Hägglund fördömde Jimmie Åkessons människosyn och tog upp de personer som skulle drabbas om Sverigedemokraterna genomförde sin politik.

– Det kunde handlat om du och jag och våra barn och det är precis vad det handlar om.

Jimmie Åkesson begärde replik på samtliga partiledares anföranden förutom Lars Ohlys och Göran Hägglunds. Till de borgliga partierna ställde han frågor rörande Euron vilken han beskrev som en skuldunion.

Han gav Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt en pik för att han inte ställde upp i partiledaredebatten förra veckan i Agenda. Åkesson öppnade även upp för att samarbeta med partiet kring frågor som Åkesson menar att de har gemensamma.

– Du står på en grund som inte bygger på allas lika värde, därför har jag det svårt för att inte säga omöjligt att samarbeta med dig, svarade Juholt på inviten.
Daniel Vergara

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro