"Laserkvinnan" var nazist

Publicerad 2011-05-23

Den 22-åriga kvinna som på Facebook skrivit att hon skulle "skjuta fler invandrare än lasermannen" har åtalats misstänkt för hets mot folkgrupp och grov misshandel. Kvinnan var aktiv i nazistiska Svenskarnas parti förra året.

Kvinnan skrev på Facebook förra året att hon skulle bli en "niggerhunter" och döda fler invandrare än lasermannen. När det uppdagades spreds uppgifter om hennes uttalanden på nätet och hon fick smeknamnet "laserkvinnan".

Nu har 22-åringen åtalats för sina skrivelser, misstänkt för hets mot folkgrupp. Åklagaren skriver i sin stämningsansökan att uttryckt "hot och missaktning" mot invandrare.

Kvinnan är tillsammans med en 21-årig man misstänkt för en grov misshandel. Tillsammans ska de ha sparkat och slagit en man till marken och för att sen ha kastat en cykel på honom.

Den 22-åriga kvinnan var under stora delar av 2010 aktiv i nazistiska Svenskarnas parti. På nätet skriver hon att hon lämnade partiet i december.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro