"Laserkvinnan" var nazist

Publicerad 2011-05-23

Den 22-åriga kvinna som på Facebook skrivit att hon skulle "skjuta fler invandrare än lasermannen" har åtalats misstänkt för hets mot folkgrupp och grov misshandel. Kvinnan var aktiv i nazistiska Svenskarnas parti förra året.

Kvinnan skrev på Facebook förra året att hon skulle bli en "niggerhunter" och döda fler invandrare än lasermannen. När det uppdagades spreds uppgifter om hennes uttalanden på nätet och hon fick smeknamnet "laserkvinnan".

Nu har 22-åringen åtalats för sina skrivelser, misstänkt för hets mot folkgrupp. Åklagaren skriver i sin stämningsansökan att uttryckt "hot och missaktning" mot invandrare.

Kvinnan är tillsammans med en 21-årig man misstänkt för en grov misshandel. Tillsammans ska de ha sparkat och slagit en man till marken och för att sen ha kastat en cykel på honom.

Den 22-åriga kvinnan var under stora delar av 2010 aktiv i nazistiska Svenskarnas parti. På nätet skriver hon att hon lämnade partiet i december.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA