Luleå hockeys sportchef utreds för hets

Publicerad 2011-03-29

Lars Bergström, sportchef för Luleå hockey, ska enligt vittnen ha skrikit "negersvin" åt en av Skellefteås spelare när lagen möttes förra veckan. Nu utreder polisen om han gjort sig skyldig till hets mot folkgrupp.

Det är Dagens Nyheter som på nätet skriver att vittnen hörde Bergström skrika "negersvin" när Luleå mötte Skellefteå i hockeyns elitserie förra veckan.

- Jag kan bekräfta att det upprättats en anmälan om hets mot folkgrupp, sen får utredningen visa vad det är han har sagt, säger Lars Persson, biträdande operativ chef för polisen i Skellefteå, till Expo.

Persson vill inte gå in på några detaljer i ärendet men säger att en åklagare kommer att ta ställning till om det ska gå vidare till åtal.

I ett pressmeddelande som skickades ut på måndagen skriver bland annat ordföranden för Luleå Hockeyförening att klubben tar avstånd "från alla typer av våldshandlingar och rasism i och kring våra arenor."
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA