Luleå hockeys sportchef utreds för hets

Publicerad 2011-03-29

Lars Bergström, sportchef för Luleå hockey, ska enligt vittnen ha skrikit "negersvin" åt en av Skellefteås spelare när lagen möttes förra veckan. Nu utreder polisen om han gjort sig skyldig till hets mot folkgrupp.

Det är Dagens Nyheter som på nätet skriver att vittnen hörde Bergström skrika "negersvin" när Luleå mötte Skellefteå i hockeyns elitserie förra veckan.

- Jag kan bekräfta att det upprättats en anmälan om hets mot folkgrupp, sen får utredningen visa vad det är han har sagt, säger Lars Persson, biträdande operativ chef för polisen i Skellefteå, till Expo.

Persson vill inte gå in på några detaljer i ärendet men säger att en åklagare kommer att ta ställning till om det ska gå vidare till åtal.

I ett pressmeddelande som skickades ut på måndagen skriver bland annat ordföranden för Luleå Hockeyförening att klubben tar avstånd "från alla typer av våldshandlingar och rasism i och kring våra arenor."
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro