110115_bjorn_soder_464_1.jpg

Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder hävdar att medlemmarna kommer att återvända till partiet. Foto: Expo

Medlemsras i Sverigedemokraterna

Publicerad 2011-06-27

Sverigedemokraterna har tappat närmare en tredjedel av sina medlemmar. Det visar interna dokument som tidningen Expressen tagit del av.

Antalet medlemmar i de politiska partierna ökade förra året. Mest ökade Miljöpartiet som fick ett medlemstillskott på 46 procent. Hack i häl var Sverigedemokraterna som ökade med 43 procent, skriver Expressen.

Sen dess har något hänt. I interna dokument som Expressen tagit del av framgår att nästan en tredjedel av Sverigedemokraternas medlemmar lämnat partiet, det motsvarar närmare 2000 personer.

SD:s partisekreterare Björn Söder säger till nyhetsbyrån TT att siffrorna är lögnaktiga. Han förklarar medlemsraset med att många medlemmar inte betalat årsavgiften och hävdar att många kommer att återvända när de upptäcker betalningsmissen.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Fördubbling av rasistiska våldsdåd i Tyskland

Antalet rasistiska våldsdåd har fördubblats i Tyskland jämfört med förra året. Våldet i år har hittills krävt sju personers liv. Sammanlagt har mer än 1 800 hatbrott mot flyktingar registrerats.

Oscar Sjöstedt gick på nazistspelning – försvarades av Åkesson

Sjöstedt på nazistspelning. SD:s ekonomiske talesperson Oscar Sjöstedt gick på en nazistspelning år 2005. Tilltaget försvarades av Jimmie Åkesson. Det kan Expo avslöja. Den senaste veckan har det publicerats flera besvärande uppgifter om Sjöstedts förhållande till nazismen.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro