110115_bjorn_soder_464_1.jpg

Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder hävdar att medlemmarna kommer att återvända till partiet. Foto: Expo

Medlemsras i Sverigedemokraterna

Publicerad 2011-06-27

Sverigedemokraterna har tappat närmare en tredjedel av sina medlemmar. Det visar interna dokument som tidningen Expressen tagit del av.

Antalet medlemmar i de politiska partierna ökade förra året. Mest ökade Miljöpartiet som fick ett medlemstillskott på 46 procent. Hack i häl var Sverigedemokraterna som ökade med 43 procent, skriver Expressen.

Sen dess har något hänt. I interna dokument som Expressen tagit del av framgår att nästan en tredjedel av Sverigedemokraternas medlemmar lämnat partiet, det motsvarar närmare 2000 personer.

SD:s partisekreterare Björn Söder säger till nyhetsbyrån TT att siffrorna är lögnaktiga. Han förklarar medlemsraset med att många medlemmar inte betalat årsavgiften och hävdar att många kommer att återvända när de upptäcker betalningsmissen.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA