Misshandel och hets på behandlingshem

Publicerad 2011-04-07

Två tonåriga pojkar är misstänkta för att ha hotat anställda på ett behandlingshem i Eksjö kommun. Samtidigt ska de ha kallat en behandlingsassistent för bland annat "invandrarjävel".

Pojkarna har nu åtalats misstänkta för hot mot tjänsteman, hets mot folkgrupp, förtal och förolämpning. I mitten av februari ska pojkarna ha hotat knivskära en behandlingsassistent samtidigt som de gjorde hitlerhälsning och uttalade olika rasistiska förolämpningar.

Enligt åklagaren kallade pojkarna behandlingsassistenten för bland annat "negerjävel" och "invandrarjävel".

De misstänkta är 16 respektive 17 år gamla. 17-åringen är även misstänkt för att ha misshandlat en anställd på hemmet. Det var i början av januari i år. Enligt åklagaren skallade 17-åringen den anställde och slog honom flera gånger i ansiktet med knytnävarna.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA