Misshandel och hets på behandlingshem

Publicerad 2011-04-07

Två tonåriga pojkar är misstänkta för att ha hotat anställda på ett behandlingshem i Eksjö kommun. Samtidigt ska de ha kallat en behandlingsassistent för bland annat "invandrarjävel".

Pojkarna har nu åtalats misstänkta för hot mot tjänsteman, hets mot folkgrupp, förtal och förolämpning. I mitten av februari ska pojkarna ha hotat knivskära en behandlingsassistent samtidigt som de gjorde hitlerhälsning och uttalade olika rasistiska förolämpningar.

Enligt åklagaren kallade pojkarna behandlingsassistenten för bland annat "negerjävel" och "invandrarjävel".

De misstänkta är 16 respektive 17 år gamla. 17-åringen är även misstänkt för att ha misshandlat en anställd på hemmet. Det var i början av januari i år. Enligt åklagaren skallade 17-åringen den anställde och slog honom flera gånger i ansiktet med knytnävarna.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro