Misslyckad USA-turné för Le Pen

Publicerad 2011-11-03

Marine Le Pen, partiledare för franska Front National, åkte i tisdags på USA-turné inför hennes presidentvalskampanj. Hon planerar bland annat att besöka Occupy Wall Street-rörelsen.

När besöket i USA offentliggjordes i somras hade partiledaren som avsikt att träffa republikaner, demokrater och Tea party-rörelsen, men även vanliga medborgare, skriver nyhetssajten Global post.

Le Pens möte med Tea Party-rörelsens var det enda som officiellt var inbokat innan avresan i tisdags. Tea Party-rörelsen avbokade dock mötet då det krockade med andra uppdrag. Le Pen ska även ha bokat in ett möte med en företrädare för Demokraterna, men Front National har inte gått ut med vem. I fransk media har turnén beskrivits som ett fiasko, rapporterar Radio France International.

Partiledaren planerade dessutom in ett besök på Internationella Valutafonden och en lunch med diplomater från FN i New York. Den franske ambassadören för FN, Gérard Araud, tackade nej till inbjudan eftersom han menar att Marine Le Pen kommit på grund av sin presidentvalskampanj och inte i offentlig tjänst, skriver den franska nyhetssajten French Morning.

Näst på schemat ska Le Pen besöka en Occupy Wall Street-protest i Zuccotti Park i New York. Det är fortfarande ovisst om besöket kommer bli framgångsrikt för presidentkandidaten och hur hon kommer att tas emot.
Sonja Anshelm

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA