Misslyckad USA-turné för Le Pen

Publicerad 2011-11-03

Marine Le Pen, partiledare för franska Front National, åkte i tisdags på USA-turné inför hennes presidentvalskampanj. Hon planerar bland annat att besöka Occupy Wall Street-rörelsen.

När besöket i USA offentliggjordes i somras hade partiledaren som avsikt att träffa republikaner, demokrater och Tea party-rörelsen, men även vanliga medborgare, skriver nyhetssajten Global post.

Le Pens möte med Tea Party-rörelsens var det enda som officiellt var inbokat innan avresan i tisdags. Tea Party-rörelsen avbokade dock mötet då det krockade med andra uppdrag. Le Pen ska även ha bokat in ett möte med en företrädare för Demokraterna, men Front National har inte gått ut med vem. I fransk media har turnén beskrivits som ett fiasko, rapporterar Radio France International.

Partiledaren planerade dessutom in ett besök på Internationella Valutafonden och en lunch med diplomater från FN i New York. Den franske ambassadören för FN, Gérard Araud, tackade nej till inbjudan eftersom han menar att Marine Le Pen kommit på grund av sin presidentvalskampanj och inte i offentlig tjänst, skriver den franska nyhetssajten French Morning.

Näst på schemat ska Le Pen besöka en Occupy Wall Street-protest i Zuccotti Park i New York. Det är fortfarande ovisst om besöket kommer bli framgångsrikt för presidentkandidaten och hur hon kommer att tas emot.
Sonja Anshelm

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro