Moderat kapade SD-mandat

Publicerad 2011-06-10

Moderaten Stefan Möller i Staffantorp skapade ett tjugonde mandat åt partiet genom att skriva sitt namn på tre av Sverigedemokraternas valsedlar, rapporterar Sydsvenskan.

Möller själv har vägrat att kommentera hur det gick till när han blev invald i kommunfullmäktige på ett SD-mandat. Sydsvenskan har dock låtit Statens kriminaltekniska laboratorium granska handstilen på valsedlarna med Möllers namn. Enligt den utredningen talar allting för att Möller själv skrivit dit sitt namn.

Trots svaret från myndigheten vill Stefan Möller inte svara på varför han skrev sitt namn på Sverigedemokraternas valsedel.

– Nu är det ju så att i Staffanstorp och övriga Sverige så har vi hemliga val och jag kan inte diskutera saker kring valet och dess utgång, säger han till Sydsvenskan.

I praktiken innebär Möllers agerande att han tog sig till kommunfullmäktige i Staffanstorp med endast tre röster. Hade han stått på Moderaternas lista hade det krävts 318 kryss för att bli invald.

Möller har varit moderat politiker i 20 år och har av allt att döma inget överdrivet stort stöd från de sverigedemokratiska väljarna. På måndag väntas han vara med och rösta för att sälja 800 av allmännyttans lägenheter.

Politikern stod inte med på Moderaternas lista till valet efter att det i mars förra året avslöjats att han låtit en 20-årig man med funktionshinder bo ensam i ett uthus utanför Staffanstorp.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro