Moderater i hemligt möte med SD

Publicerad 2011-05-10

Att tillmötesgå krav från Sverigedemokraterna kan rädda femklöverns budgetförslag i Karlskrona. För en vecka sedan höll Moderaterna och Sverigedemokraterna ett hemligt diskussionsmöte, rapporterar Blekingenytt.

I fjol fällde vågmästarna Sverigedemokraterna den borgerliga femklöverns budget i Karlskrona. Det är något som de styrande partierna vill undvika i år. Därför har Sverigedemokraternas gruppledare Ola Svensson fört samtal med Moderaternas Camilla Brunsberg.

- Det är korrekt att jag varit där. Jag hade ett antal frågor jag ville ha svar på, säger Ola Svensson till Blekingenytt.

Flera källor har för Blekingenytt hävdat att femklövern ska ställa sig bakom några av Sverigedemokraternas paradfrågor om budgeten går igenom.

Samtalen ska dock inte ha varit förankrade i vare sig den moderata gruppen i kommunfullmäktige eller hos femklövern i övrigt. Enligt Blekingenytt ska M och SD bland annat ha diskuterat personaltätheten för boendet för ensamkommande flyktingbarn.

- Det är naturligtvis frågor som är intressanta för oss. Jag hoppas på resultat, säger Ola Svensson till Blekingenytt.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA