Moderater i hemligt möte med SD

Publicerad 2011-05-10

Att tillmötesgå krav från Sverigedemokraterna kan rädda femklöverns budgetförslag i Karlskrona. För en vecka sedan höll Moderaterna och Sverigedemokraterna ett hemligt diskussionsmöte, rapporterar Blekingenytt.

I fjol fällde vågmästarna Sverigedemokraterna den borgerliga femklöverns budget i Karlskrona. Det är något som de styrande partierna vill undvika i år. Därför har Sverigedemokraternas gruppledare Ola Svensson fört samtal med Moderaternas Camilla Brunsberg.

- Det är korrekt att jag varit där. Jag hade ett antal frågor jag ville ha svar på, säger Ola Svensson till Blekingenytt.

Flera källor har för Blekingenytt hävdat att femklövern ska ställa sig bakom några av Sverigedemokraternas paradfrågor om budgeten går igenom.

Samtalen ska dock inte ha varit förankrade i vare sig den moderata gruppen i kommunfullmäktige eller hos femklövern i övrigt. Enligt Blekingenytt ska M och SD bland annat ha diskuterat personaltätheten för boendet för ensamkommande flyktingbarn.

- Det är naturligtvis frågor som är intressanta för oss. Jag hoppas på resultat, säger Ola Svensson till Blekingenytt.
Johannes Jakobsson

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro