Mordåtalade frias

Publicerad 2011-11-25

De två män i 25-åldern som misstänkts för mordförsök på två män frias av Västmanlands tingsrätt.

Det var i september som två män knivhöggs i Västerås. De båda männen i 25-års åldern greps och häktades misstänkta för bland annat mordförsök. Enligt åtalet rörde det sig om hatbrott. I förundersökningen visade det sig att de båda männen i SMS till varandra, bland annat hyllat Breiviks terrordåd, dagar innan det första mordförsöket inträffade.

Tingsrätten anser inte att det går att bevisa att de två männen är gärningsmännen och friar dem från mordförsöken.

En av männen döms brott mot knivlagen, stöld och narkotika brott samt ett antal mindre brott.
Daniel Vergara

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro